Грижата за косата  ни отнема много нерви, енергия и време.

...
Грижата за косата  ни отнема много нерви, енергия и време.
Коментари Харесай

Нанасяйте ракия върху косата си и ще се изумите от резултата

Грижата за косата  ни лишава доста нерви, сила и време. Ползваме всевъзможни маски, флуиди, кристали, балсами и други Единствената цел е да изглеждаме и да се усещаме красиви и уверени. Оказва се, обаче, че грижата за косата може да е доста по-лесна и да не се постанова да харчим непотребни средства и време заа тази активност.

Процедурата, за която ще ви разкажем по-нантатък се употребява от епохи. Ако се замислите, несъмнено ще се сетите, че бабите ви са ви споменавали по какъв начин са поддържали прелестните си коси в предишното без сегашните козметични средства. Разковничето е ракията.
 Ето по какъв начин да оправите заплетени кичури Ето по какъв начин да оправите заплетени кичури
Придържай се към тактиката, която ще ти предложим и бързо ще се спасиш от неприятното скубане на косата, което е и мъчително. Намажи...

Да, елементарната българска ракия, която наподобява прелестно на масата в компанията на голяма салата е едно от главните средства, които са били употребявани сполучливо в предишното за поддръжка на косата.

За задачата ви е належащо напълно малко количество, което би трябвало да втриете в скалпа. След като сте нанесли ракията, започнете пламенно да масажирате скалпа, употребявайки въртеливи придвижвания. За по-голям резултат, продължете с масажа, само че с наведена надолу глава. Не сле дълго ще усетите леко изтръпване и загряване на кожата на главата, което изцяло в реда на нещата.

Всеизвестно е, че ракията има мощни почистващи свойства, когато се употребява върху кожата. С нея елементарно ще бъдат обезвредени всички замърсявания по скалпа, породени от продуктите за стилизиране на косата. Те запушват поруте и осуетяват положителното хранене на косъма, както и растежа му. Ракията ще свърши чудесна работа за почистването на скалпа и отварянето на порите му.

Трябва да знаете, че ракията би трябвало да се употребява единствено върху скалпа. Старайте се да не нанасяте по самата коса. Известно е, че в предишното за унищожаване на пърхота е употребена най-вече ракия.
 Задръжте косата си чиста за по-дълго Задръжте косата си чиста за по-дълго
1.         Изберете верния шампоан. Изберете шампоан съгласно вашия вид коса - има смисъл, неп...

Добре е ракията да е комбинира с някакво растително масло – зехтин, от грозде, кокосово, олио. Мааслото към този момент умерено може да бъде нанесено както по скалпа, по този начин и по дължината на косата. От маското, както от ракията, би трябвало да употребявате напълно малко количество, с цел да не се олучи ненужно омазняване. Все отново, стремим се да създадем косата си по-красива, а не по-мазна.

Масажите с ракия несъмнено работят благотворно върху растежа на косата и здравето на скалпа. Ако, обаче, кожата на главата ви е разранена и възпалена, направете консултация с кожен лекар. Беазразборното потребление на всевъзможни артикули може да утежни ситуацията, в случай че имате някакво кожно заболяване като псориазис или себорея.

Само обширен обзор на кожата и професионална диалгноза може да ви насочи към вярното отнасяне. Дерматолог ще ви предпише нужните лекарства, които да употребявате по избрана скица.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР